About

Björn Bengtsson Profile photo

Björn Bengtsson

Biography :

​Björn är född i Malmö och utbildad vid Balettakademien i Göteborg 1992 - 1993 samt Teaterhögskolan i Göteborg 1993 - 1996. Han slog igenom med Bernard-Marie Koltès monologdrama ”Natten före skogarna” på Helsingborgs stadsteater där han även spelat titelrollen i Shakespeares "Macbeth" och medverkat i uppsättningar som t ex Koltès "Västra Kajen" och Lars Noréns "Natten är dagens mor". Han har också arbetat på Malmö Dramatiska Teater i uppsättningar av Hjalmar Bergmans "Swedenhielms" och Patrick Hamiltons "Repet" samt på Dramaten i "Hotell Strindberg" och Selma Lagerlöfs "Herr Arnes penningar". Björn har arbetat tillsammans med Lars Norén i uppsättningar av Tjechovs "Måsen", "Kyla" och Ibsens "Lille Eyolf" på Riksteatern, där vi även har sett honom i Jon Fosses "Någon kommer att komma", vilken regisserades av Eirik Stubø som även regisserade Björn i Koltès "Neger och hundar i kamp" på Nationaltheatret i Oslo. På Stockholms Stadstea ... Read more »


Birthday    :   1973-10-17
Place Of Birth    :   Malmö, Skåne län, Sweden
Known Movie/TV Credits    :   Unknown
Last Appeared In    :   Unknown

Filmography

MOVIES
Zone 261Lt. Ehrenstrahl2018-12-07
Robin HoodTydon2018-11-21
Heaven on EarthJonas2015-09-04
Johan Falk: BlodsdiamanterJack Rolander2015-07-27
Johan Falk: Tyst diplomatiJack Rolander2015-07-13
Happy Hour in ParadiseDJ Hawk2015-07-03
Johan Falk: Ur askan i eldenJack Rolander2015-06-29
Raspberry Boat RefugeeRille2014-08-19
JulieJean2013-03-01
Somewhere ElseJanne2011-12-16
The Karlsson BrothersNicklas & Hasse2010-06-30
The StonecutterNiklas Klinga2009-12-25
Psalm 21Olle Lidman2009-01-01
RallybrudarKenta2008-10-10
OffsidePeter2006-08-18
Beck - Skarpt lägeDaniel Orrberg2006-06-27
Moreno and the SilenceJaan Blauvelt2006-05-03
Horsing AroundBingochefen2005-01-28
Kyla2004-01-20
RamonaPer Ulrik Kernell2003-01-01
Hot DogSimon2002-03-27
Tv Series
Rig 452018-06-08
The Last KingdomSigefrid2015-10-10
Thicker Than WaterLasse Waldemar2014-01-27
BibliotekstjuvenP-O2011-01-12
Björn Bengtsson movie review, Björn Bengtsson poster, Björn Bengtsson wallpaper, Björn Bengtsson HD wallpaper, Björn Bengtsson 1080p wallpaper,Björn Bengtsson wallpaper for mobile,Björn Bengtsson wallpaper for android mobile,Björn Bengtsson wallpaper for iphone,Björn Bengtsson background, Björn Bengtssoncast, Björn Bengtsson crew, Björn Bengtsson cast and crew, Björn Bengtsson release date, Björn Bengtsson director, Björn Bengtsson writers, Björn Bengtsson stars, Björn Bengtsson starcast, Björn Bengtsson genre, Björn Bengtsson runtime, Björn Bengtsson box office collection, Björn Bengtsson earnings, Björn Bengtsson content rating, Björn Bengtsson awards , Björn Bengtsson nominations, Björn Bengtsson storyline, Björn Bengtsson story, Björn Bengtsson plot, Björn Bengtsson quick review, Björn Bengtsson verdict, all about Björn Bengtsson,Björn Bengtsson user review, Björn Bengtsson user rating, Björn Bengtsson in news, Björn Bengtsson kiss sence, Björn Bengtsson love sence, Björn Bengtsson movie sopiler, Björn Bengtsson movie in news, Björn Bengtsson movie 300mb , Björn Bengtsson in 400mb , Björn Bengtsson in 700mb, Björn Bengtsson HD trailer download, how to download Björn Bengtsson. Björn Bengtsson music and songs, Björn Bengtsson spoiler alert.Björn Bengtsson star ratings, Björn Bengtsson behind the sence, Björn Bengtsson making. Björn Bengtsson part 2, Björn Bengtsson season 2, make money online, antivirus.email marketing. home decoration, buy and sell online. mobile antivirus. HD 16:9, 960x540 1024x576 1280x720 1366x768 1600x900 1920x1080 2048x1152 2400x1350 2560x1440, Mobile WVGA 240x400 480x800, Mobile iPhone 320x480 640x960, Mobile PSP 480x272, Tablet iPad 2 1024x1024, Tablet Android 1280x1280